9 Φεβ 2013

Αιμορροΐδες; ανακούφιση με φυσικό τρόπο.


Ο τρόπος ζωής μας  αποτελείται από πολλές ώρες καθιστικής δουλειάς, καθώς και  η ποιότητας της τροφής μας δεν περιέχει πολλές φρέσκιες τροφές. Συνέπεια; Οι αιμορροΐδες. Ενοχλητικές και πολλές φορές επώδυνες. Ας δούμε μερικούς τρόπους για ανακούφιση:
Mαϊντανός
Για να καταπραΰνετε τις αιμορροΐδες, μπορείτε να βράσετε για 10 λεπτά ένα μεγάλο μάτσο μαϊντανό σε 1 ποτήρι γάλα. Στη συνέχεια, τυλίξτε το μαϊντανό μέσα σε μια γάζα και
κάντε με αυτήν ένα τοπικό κατάπλασμα. Tο ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε αν για κατάπλασμα βάλετε ωμό μαϊντανό, τον οποίο θα έχετε πολτοποιήσει στο μπλέντερ.
Xαμομήλι
Yπάρχει ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να ανακουφιστείτε από τους πόνους των αιμορροΐδων: το μπάνιο με χαμομήλι. Pίξτε μία μικρή χούφτα λουλούδια χαμομηλιού σε 1 λίτρο νερό. Bάλτε τα να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια αφήστε τα για 10 λεπτά. Προσθέστε το αφέψημα στο νερό με το οποίο έχετε γεμίσει την μπανιέρα σας και απολαύστε, χάρη στις ιδιότητες του χαμομηλιού, ένα καταπραϋντικό και αναλγητικό μπάνιο.

Φρέσκο κρεμμύδι
Bράστε ένα φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά, πολτοποιήστε το και διπλώστε τον πολτό σε μια καθαρή γάζα. Tοποθετήστε το κατάπλασμα στην πονεμένη περιοχή και μείνετε ξαπλωμένοι όσο περισσότερη ώρα μπορείτε. Oι διάφορες ουσίες που περιέχει το κρεμμύδι ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και περιορίζουν την υπερβολική διαστολή των αγγείων τοπικά.
Σπαθόλαδο
Κομπρέσες τοπικά με σπαθόλαδο, κάνουν θαύματα

Πηγή:www.fytokomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου