5 Μαρ 2013

Ανακαλύψτε την οικολογική χρηστικότητα γύρω σας.


Tο να χρησιμοποιεί κανείς κουζινικά σκεύη στον κήπο δεν είναι πια ασυνήθιστο- το να χρησιμοποιεί κανείς τα άχρηστα αντικείμενα που προκύπτουν από δουλειές της κουζίνας κάνοντάς τα χρήσιμα για τον κήπο είναι πολύ ενδιαφέρον- και οικονομικό! Από καυτερές πιπεριές μέχρι και το χαρτόνι του ρολού κουζίνας.
Ορίστε 7 αντικείμενα φαινομενικά άχρηστα που θα κάνουν τον κήπο σας πιο όμορφο.
1. Ρολά από χαρτί κουζίνας: Τα κόβετε στη μέση ή σε 3 κομμάτια και τα χώνετε στο χώμα. Χρησιμεύουν σαν προστασία των σπόρων από παράσιτα και περιορίζει το χώρο μέσα στον οποίο μεγαλώνουν. Κάτι σαν απορροφήσιμη γλάστρα δηλαδή.

2. Τσόφλια αυγού: Τα τσόφλια από αυγό περιέχουν πολύ ασβέστιο και όχι μόνο κάτι που τα κάνει ιδανικό λίπασμα για λαχανικά και ιδίως ντομάτες.
3. Χρησιμοποιημένοι κόκκοι καφέ: Αναμείξτε μία μικρή ποσότητα με το χώμα και αφήστε το νάτριο να βοηθήσει τα λαχανικά σας όπως τις ντομάτες και τις πιπεριές να δυναμώσουν..
4. Τσόφλια από ξηρούς καρπούς: Φιστίκια, ηλιόσποροι- λειτουργούν επίσης ευεργετικά για τα λαχανικά και τα φυτά σας αρκεί να έχετε ξεπλύνει το αλάτι.
5. Στυμμένα λεμόνια και grapefruit: Αφήστε τα ανάποδα επάνω στο χώμα και τα σκουλίκια θα ξεχάσουν τα φυτά και τα λαχανικά σας. Όλα τα έντομα θα «κολλήσουν» πάνω τους.
6. Καυτερές πιπεριές: Αλέστε τα σπόρια τους και μουλιάστε τα στο νερό. Μετά ψεκάστε τα φυτά σας. Θα «βάλετε φωτιά» στα παράσιτα χωρίς χημικά – απλά προσέξτε την επαφή με τα μάτια.
7. Θήκες από αυγά: Χώστε τις στο χώμα και μετατρέψτε τες σε μικρά πρώτα γλαστράκια για σπόρους δυόσμου, μαιντανού, βασιλικού κλπ.

Δοκιμάστε τα!

Πηγή: www.cityfarmer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου