
Τα
φύλλα του είναι μεγάλα, γυαλιστερά, αρκετά σκληρά και γραμμωτά. Τα άνθη του
έχουν πρασινωπό ή κοκκινωπό χρώμα και διατάσσονται κατά σωρούς στη μέση του
φυτού. Η αναπαραγωγή γίνεται με
σπόρο. Το σέσκουλο αρέσκεται σε υγρά εδάφη και
θέλει καλό πότισμα για να αναπτυχθεί. Όταν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στο
έδαφος πραγματοποιείται ένα πότισμα μετά από το φύτρωμα των μικρών φυταρίων.
Στην
Ελλάδα εκτός από το καλλιεργούμενο σέσκουλο υπάρχει και το αυτοφυές
αγριοσέσκουλο που βρίσκεται σε παραθαλάσσιες κυρίως περιοχές.
Τα
φύλλα του σέσκουλου γίνονται σαλάτες αλλά τρώγονται κυρίως μαγειρεμένα, ενώ οι
ντολμάδες από σέσκουλα είναι παραδοσιακό πιάτο σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.
Στην
Κύπρο το σέσκουλο αναφέρεται και ως λάχανο, και χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο
ως συνοδευτικό στα φαγητά με όσπρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου